İstanbul Diş İmplantı

İstanbul Diş İmplantı- Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Diş implantı tedavi süreci birkaç aşamadan oluşur. İlk aşamada, diş hekimi hastanın çene ve diş yapısını detaylı bir şekilde incelemek için röntgen ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme yöntemlerini kullanır. Çene kemiğinin uygun olup olmadığını belirledikten sonra, implant yerleştirme planı yapılır. İmplant yerleştirme işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve ağrısız bir şekilde yapılır. İşlem sonrasında çene kemiği ile implantın kaynaşması için birkaç aylık bir süre gereklidir. Bu sürecin ardından kalıcı diş protezi yerleştirilir.
İstanbul Diş İmplantı- Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
İstanbul Diş İmplantı- Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Güzel ve sağlıklı bir gülüş için İstanbul diş implantı arayışlarınızda Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni seçebilirsiniz. Çünkü kliniğimiz diş implantı yaptırmak istediğinizde sizlere kapsamlı bir tedavi sunmaktadır. Diş implantı giderek daha da yaygınlaşan bir tedavi türüdür. Özellikle hastalar için birçok yönden doğal dişlere benzeyen bir yapı sunması bu tedavinin bu kadar popüler olmasının başlıca sebeplerinden biridir. Çünkü diş implantları sayesinde hem doğal ve estetik bir diş görünümü mümkün olmakta hem de çiğneme eylemi rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.
Bakıldığında diş implantı titanyum ve türevi maddelerden yapılmaktadır. Peki diş implantı tedavisi neden yapılır? Diş implantlarına temelde kaybedilen dişlerin yerini tutması için ihtiyaç duyulmaktadır. Dişlerde çürüme meydana geldiğinde, çene kemiğinin eski gücünü kaybettiği durumlarda, diş etiyle ilgili yaşanan problemlerde ve benzeri hallerde diş implantı tedavisine başvurulabilir. Burada tedaviyi üstlenen diş hekiminin alanında uzman biri olması çok önemlidir. Böylece tedaviniz başarıyla sonuçlanabilir. Bu noktada Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği bünyesinde çalışan diş hekimlerinin son derece profesyonel ve deneyimli olduğunu belirtmek gerekir. Bu yüzden siz de diş implantı yaptırmak isterseniz kliniğimizle rahatlıkla iletişime geçebilirsiniz. 

Diş İmplantı Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?

İstanbul diş implantı ile ilgili yapacağınız araştırmalarda tedaviyi olmadan önce diş implantları ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyebilirsiniz. "Diş implantı nedir?", "Nasıl uygulanır? "şeklinde benzeri birçok soru aklınıza gelebilir. Bu noktada genel hatlarıyla diş implantına değindikten sonra diş implantı tedavisinin aşamalarından da bahsetmek gerekir. Böylece sizi nasıl bir tedavi süreci beklediğini öğrenebilirsiniz. İlk adımda bir diş hekimine muayene olup doktorunuzun değerlendirmesine bağlı olarak tedavi sürecinizin planlaması yapılmaktadır. Bu esnada röntgen gibi çeşitli görüntüleme cihazları da sürece dahil edilebilmektedir. 
İkinci adımda implantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi gerçekleşir. Bu adımda hastanın ağrı ve acı duymaması için lokal anestezi uygulama yoluna gidilir. Ardından birkaç ay bir bekleme süresi yaşanır. Üçüncü adımda diş implantı tedavisinin bir parçası olan abutment takılır. Diş etinin durumunun uygun olması halinde de yani son adımda da protez diş takılarak tedavi tamamlanır. Diş implantı tedavisi adım adım ilerleyen bir tedavi olup donanımlı bir klinikte ve uzman bir diş hekimine yaptırılmalıdır. Bu bağlamda Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde çalışan başarılı diş hekimlerimize güvenebilirsiniz.

Sağlıklı Bir Gülüş İçin Diş İmplantı 

Diş implantı tedavisi en çok iki alanda hastalara fayda sağlamaktadır. İlk olarak çiğneme fonksiyonunu kişinin rahatça yerine getirebilmesine olanak tanır. İkinci olarak da estetik ve doğal bir görünüm isteyenler için uygun olması yönünden yararlı olmaktadır. Bu açıdan sağlıklı bir gülüş için diş implantı tedavisinin tercih dildiği ve sıklıkla uygulandığı söylenebilir. Dişlerin görünümünün kişi açısından sosyal hayatta oldukça etkili olduğu, sağlıklı bir şekilde besinlerin çiğnenebilmesi de hastanın konforunu arttırdığından diş implantı tedavisi oldukça önemlidir.
İstanbul diş implantı arayışlarınızda Astradent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sizin için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Çünkü ilgili ve güler yüzlü ekibiyle size iyi bir hizmet sunulacak olup, yenilikleri daima takip eden başarılı diş hekimleri ve donanımlı kliniğiyle de tedaviniz sorun yaşamaksızın tamamlanacaktır. Siz de bu anlamda kliniğimize ulaşmak isterseniz +90 506 043 90 43 ve +90 212 343 90 43 telefon numaralarını arayabilirsiniz. Ayrıca mail göndermek için info@astradentclinic.com adresini kullanabilirsiniz. Yine kliniğimizi ziyarete de gelebilirsiniz.
Diş implantı, eksik dişlerin yerine kalıcı bir çözüm sunan yapay diş kökleridir. Genellikle titanyumdan yapılan bu implantlar, çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir ve üzerine protez dişler takılır. Diş implantları, geleneksel köprü veya protezlere göre daha doğal bir his verir ve uzun ömürlüdür. İmplant işlemi birkaç aşamada yapılır: öncelikle çene kemiğine implant yerleştirilir, ardından kemiğin implantla kaynaşması için bir iyileşme süreci beklenir. Bu süreç tamamlandıktan sonra protez dişler takılır. Diş implantı, estetik ve işlevsel olarak doğal dişlere en yakın çözüm olarak kabul edilir.

1 Yorumlar

  1. Diş implantı tedavi süreci birkaç aşamadan oluşur. İlk aşamada, diş hekimi hastanın çene ve diş yapısını detaylı bir şekilde incelemek için röntgen ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme yöntemlerini kullanır. Çene kemiğinin uygun olup olmadığını belirledikten sonra, implant yerleştirme planı yapılır. İmplant yerleştirme işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve ağrısız bir şekilde yapılır. İşlem sonrasında çene kemiği ile implantın kaynaşması için birkaç aylık bir süre gereklidir. Bu sürecin ardından kalıcı diş protezi yerleştirilir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski