Antalya turistlere hazır

Antalya'nın turistik ilçeleri Kurban Bayramı'nda çifte bayram yaşayacak

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla rezervasyonların arttığı Antalya'nın turistik ilçelerinde turizm sektörü çifte bayram yaşamaya hazırlanıyor.

Antalya

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve turistik mekanları, her bütçeye uygun tesisleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin tatil için tercih ettiği Antalya, Kurban Bayramı tatilinde de ziyaretçilerin tercihi oluyor.

Günler öncesinden iç pazar için hazırlıklarını tamamlayan işletme sahipleri, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonlarda yoğunluk yaşamaya başladı. Kent merkezindeki hareketliliğin yanı sıra Gazipaşa'dan Kaş'a kadar sahil bandındaki turistik ilçelerde yoğunluk yaşanması bekleniyor. Bazı tesislerde netleşen rezervasyonlarla doluluk şimdiden yüzde 100'e ulaştı.

"Tesislerin yüzde 100 dolacağını düşünüyorum"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, AA muhabirine, Kurban Bayramı'nda bekledikleri 9 günlük tatil kararının turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.

Tatile, sektörün de vatandaşın da ihtiyacı olduğunu ifade eden Dahaoğlu, şunları kaydetti:

"Bizleri arayıp soranlar vardı ama tatilin kaç gün olacağıyla ilgili belirsizlik, tatilcileri karar alamamaya yönlendiriyordu. Tatil kararının açıklanmasının ardından telefonlarımız çalmaya, açıkta kalan rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Bayram tatilinde ilçedeki tesislerin yüzde 100 dolacağını düşünüyorum. Avrupa ve Rus turizminin de etkisi olmaya başladı. Dolu dolu bir tatil geçireceğimize inanıyorum. Bu bizler için beklenen bir can suyu oldu. Tatilden sonra da Avrupa ve Rus turistlerin ilgisinin devam edeceğini düşünüyorum."

kaynak: aa 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski